duminică, 1 noiembrie 2009

Românii. Dosarul clinic al unui popor genial (I)

iunie, 2008


Cazuri şi studii luate la întâmplare:

1. "Un studiu efectuat recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii relevă un adevăr şocant: România este pe locul 2 în lume la violenţa în şcoli."
- sursa

2. "Un băieţel de 8 ani dintr-un sat băcăuan a fost preluat de urgenţă de reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Drepturilor Copilului după ce sătenii au reclamat că micuţul era ţinut legat de părinţi. Aceştia neagă însă acuzaţiile.
Când îi vara, cald de mori, el stătea legat cu lanţ de gât şi cu mâinile la spate, legat de gard. Nici un animal nu poţi să-l ţii aşa, povesteşte o vecină.
Eu veneam de la vaci şi venea o femeie din sus cu el legat de gât cu frânghia şi îl ducea acasă, plus că de multe ori l-am văzut legat, mărturiseşte o localnică."

3. "Caz socant in localitatea Vinderei din judetul Vaslui. O femeie este acuzata ca si-a „otravit“ cu buna-stiinta fiicele minore: celei de patru ani i-a dat sa bea solutie pentru igienizarea animalelor, iar pe cea de 12 ani a imbata-t-o si aruncat-o, dezbracata, intr-un sant. Mai mult, fetitele erau supuse unor frecvente abuzuri fizice, dar si exploatate prin munca."

Şi mai recent, de azi:

4. "Un barbat din Cluj-Napoca si-a tinut mama moarta in casa timp de aproximativ trei ani, ca sa-i incaseze pensia, dupa care s-a prezentat la Politie si s-a autodenuntat, politistii gasind din cadavrul femeii doar oase si piele mumificata. [...] Politistii au mers la domiciliul barbatului, unde au gasit din cadavrul femeii doar oase si piele mumificata, ulterior el marturisind ca femeia a murit in urma cu circa trei ani. Singurul motiv invocat de barbat pentru gestul sau, in fata politistilor, a fost ca nu avea din ce trai si avea nevoie de pensia femeii."

etc.

-
De unde vin aberaţiile astea genetice umane, ştiut fiind faptul că românii sunt un popor de oameni buni, calzi, harnici, cinstiţi şi ospitalieri - şi, în general, nişte figuri mitologice, nişte semizei nedreptăţiţi, călcaţi în picioare şi batjocoriţi de toţi tartorii alogeni şi asupritori ai istoriei ?

Cum de s-a ajuns aici ? Să fie ăştia masa umană din care au ieşit Eminescu Eliade Coandă Ionescu Brâncuşi Tzara & shit, adică aceeaşi mulţime etno-socio-geografică şi culturală care i-a produs şi propulsat astăzi în vârf pe Ion Iliescu, Dan Voiculescu, George Becali sau pe mai noul consilier local imobiliar Adrian de Vito - şi pe atâţia mulţi alţii ca ei ?

Are dreptate Patapievici în acea radiografie "scandaloasă" a poporului român, scrisă probabil într-un moment greu de cumpănă şi decepţie personală, conform căreia suntem "un popor cu substanţă tîrîtă", cu "feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare", valorând toţi nu cât un popor, ci "cât o turmă" ?

Au suferit românii în comunism o mutaţie genetică în structura şi substanţa lor interioară, după cum spunea cineva ?
Sau aşa am cam fost dintotdeauna, noi, necunoscuţii şi nerecunoscuţii trăitori geniali din Ţara lui Calanoilanimeni ?...